Den magiska boken.

Den magiska boken                                                                                                            Jag och min familj flyttade in för någon vecka sedan i ett nytt hus. Vi skulle sova där för första gången. Dagen efter hörde jag ett ljud bakom en dörr. Jag försökte komma in men det var låst. Jag kollade på golvet och under mattan men det fanns inget där förutom damm. Bredvid mig såg jag en lykta jag drog i den sedan öppnades dörren. Det var obehagligt när jag kom in, det var kallt och mörkt. Sedan stängdes dörren bakom mig. Jag fortsätter att gå. Det  verkade vara ett gammalt bibliotek. Plötsligt! ramlade en bok ner framför mig. Jag öppnade den stora boken. Den luktade damm och spindelväv. Pappret var så gammalt att det nästan gick sönder när jag vände blad. På första sidan stod det om ett gammalt hemsökt hus. Det stod också om en gammal tant som blev inlåst i biblioteket. Sedan dess har ingen öppnat dörren för de inte hittat någon nyckeln. Jag stängde boken för jag hörde ett ljud. Jag vände mig om där stod en spegel jag gick närmare och såg en spegelbild sen vände jag mig bakåt en sida vändes upp från boken det var den gamla tanten som var i spegeln. Jag läste i boken att tanten i spegeln. Sen hörde jag mamma så jag gick mot dörren och försökte öppna men det var låst. Då sa tanten att nyckeln fanns under mattan där låg nyckeln och ett papper. Jag tog upp pappret där stod det om tanten och hennes familj. Då sa tanten att hon saknar sin familj . Jag ville hjälpa henne. Jag sa att jag kommer tillbaka imorgon. Jag låste upp  dörren och gick ner till mamma. Där satt mamma och pappa och åt. De undrade vad jag hade gjort. -Jag har läst en bok på mitt rum, svara jag. Jag tänkte på tanten och att jag inte fick berätta något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *